Het is belangrijk om de verschillende indicatoren voor het meten van tentwaterdichtheid te begrijpen.

Enerzijds is er de ondoordringbaarheid van het weefsel voor waterdruk gemeten in mm waterkolom of mm schmerber (1 Schmerber = 1 mm waterkolom = 0,1 mbar). Anderzijds de algehele waterdichtheid van een hele tent gemeten in liters water per uur per m².

Om een waterdichte tent te hebben, is het belangrijk om rekening te houden met water dat door de naden, kleppen, openingen en ritsen stroomt, evenals met de waterdichtheid van de stof zelf.

Hiermee kunt u een tent bestellen die bij uw programma past. Deze informatie, of een deel ervan, kan door de fabrikanten worden verstrekt en is het vermelden waard.

Het is ook belangrijk op te merken dat het na verloop van tijd en langdurig gebruik normaal is dat een tent wat van zijn waterdichtheid verliest.